Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Кексчета с индийско орехче | Nutmeg muffins


Продукти:


за кексчетата:
1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. индийско орехче
6 с.л. меко масло
3/4 ч.ч. захар
1 яйце
3/4 ч.ч. прясно мляко

за захарното покритие:
5с.л. разтопено масло
1/2 ч.ч. захар
1/5 ч.л. канела
Приготвяне:
1. Загряваме фурната на 175 градуса

2. В купа смесваме брашното, бакпулвера, солта и индийското орехче
3. В отделна купа разбиваме с миксер захарта, маслото и яйцето. След това прибавяме и млякото.
4. Постепенно добавяме и сухите съставки.

5. Разпределяме тестото във формички за мъфини като ги пълним 3/4 от обема и печем 25-30 минути или докато клечка за зъби излиза суха.
6. Опечените кексчета оставяме да поизстинат малко и междувременно разтапяме маслото в купичка и смесваме захарта с канелата в отделна купичка. След като кексчетата са поизстинали и могат да се взимат с ръце ги отделяме от хартиените формички. Всяко кексче потапяме в маслото а след това овалваме в захата с канелата и после връщаме вхартиените формички. 
Да Ви е сладко !
:)


Коментари