Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

понеделник, 23 януари 2017 г.

Содено хлебче с тиквени и слънчогледови семки | Soda bread with pumpkin and sunflower seeds



Продукти:


  • 2 ч.ч. брашна по избор (в случая  - бяло, ръжено, ленено, пшенично пълнозърнесто)
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. мед или мусковадо
  • 1 ч.л. сол
  • 1-2 щипки заатар
  • около 2 шепи тиквени и слънчогледови семки
  • 30-40 г краве масло
  • 1.5 ч.ч. прясно мляко


Приготвяне:

В купа смесете брашното, содата, меда и солта. Претрийте маслото през тази смес и добавете
заатара заедно с тиквените и слънчогледовите семки. Изсипете прясното мляко ( в зависимост от брашното може да се наложи да сипете малко повече или по-малко прясно мляко, трябва да се получи меко не много лепкаво тесто) и разбъркайте с дървена лъжица. С помощта на мъничко брашно оформете тестото на топка и го прехвърлете в тавичка с хартия за печете. Притиснете отгоре, така че да го направите по-плоско. Направете кръст, който да раздели хлебчето на 4 равни части като срязвате в почти цялата дебелина на тестото.
Печете в предварително загрята фурна с вентилатор на 190°С около 35 минути, докато се запече добре отгоре, а когато почукнете отдолу да се усеща кухо.

Да ви е вкусно! (:

2 коментара:

  1. Чудесно е хлебчето! Харесвам тъмни брашна и да има ядки семена в хляба (за разлика от половинката, де който се мръщи :)) Малко съм скарана с тестото обаче :) При теб се е получило много апетитно :)

    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здрасти, Кристал
    Нещо се изгуби ти напоследък. Радвам се, че пак си на линия.
    Благодаря ти, хлебчето наистина стана вкусно, а най-хубавото е, че не е нужно да се меси и съответно е много лесно да си го направиш дори и да не си много на ти с тестото (а пък за половинката можеш и да пропуснеш семките ;) ).
    Поздрави на теб и хубав уикенд! (:

    ОтговорИзтриване