Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

четвъртък, 24 юли 2014 г.

Кокоски | Coconut cookies

Продукти:
3 белтъка
щипка сол
няколко капки лимонов сок
2/3 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
190г. кокосови стърготини
Приготвяне:
Приготвянето е много лесно и не отнема повече от 10 минути.
Пускаме фурната да се загрява на 130-140 градуса. В стъклен съд слагаме 1 щипка сол и няколко капки лимонов сок. Добавяме белтъците и разбиваме на сняг. Малко по малко добавяме пудрата захар и ванилията. След като сме разбили добре и имаме хубава лъскава смес започваме да прибавяме на няколко пъти и кокосовите стърготини. Бъркаме внимателно с шпатула докато се получи гъсто тесто. Аз ги направих в такава форма с лъжица за сладолед. Ако нямате лъжица за сладолед може да ги оформите и с най-обикновена такава. Слагаме в загрятата фурна за около 25-30 минути или докато станат златни и готово. Стават много хрупкави отвън и с мека сърцевина. Съхраняват се в кутия или в плик иначе изсъхват много много бързо. Да Ви е сладко! :)








петък, 11 юли 2014 г.

Шоколадов сладкиш с вино и шоколадов ганаш | Chocolate wine cake with chocolate ganache



Необходими продукти:
         За тестото
85г. масло на стайна температура
115г. кафява пудра захар
55г. кристална захар
2 малки яйца
150мл червено вино (без значение какво)
25мл. бира
1 ванилия на прах
135г. брашно
40г. какао
1/4 ч.л. сода
1ч.л. бакпулвер
 щипка сол
           За глазурата
70 г черен шоколад
60 мл. сладкарска/готварска сметана (ако е неподсладена слагаме 10-15 г захар)
 Ягоди за декорация


Приготвяне:
Загряваме фурната на 160 градуса. Намазняваме и набрашняваме форма за кекс (аз използвах кръгла с падащо дъно).
В голяма купа разбиваме с миксер маслото и двата вида захар, докато станат хубав и пухкав крем. Прибавяме яйцата и разбиваме добре. След това слагаме виното, бирата и ванилията и продължаваме да разбиваме.
Слагаме в сито брашното, какаото, содата, солта и бакпулвера и ги пресяваме в купата. С миксера разбиваме докато горе долу 3/4 от сместа се е усвоила и останалото разбъркваме внимателно с шпатула.
Изсипваме сместа в тавичката и печем 25-30 минути до суха клечка за зъби. Повърхността трябва да е лъскава и гладка . Оставяме за 10 минути да се охлади в тавичката, изваждаме до на решетка и се залавяме с шоколадовия ганаш!

В стъклен съд начупваме шоколада.
Слагаме сметаната да заври и я изсипваме при шоколада. Разбъркваме лекичко докато се получи гладка и лъскава смес. Изсипваме я върху сладкиша и украсяваме с ягодите. Оставяме за няколко часа на стайна температура или прибираме в хладилник за да се стегне по-бързо.
Да Ви е сладко!