Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

вторник, 6 май 2014 г.

Кекс с авокадо | Avocado cake

Продукти:
1,5 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. какао
2-3 с.л. кокосови стърготини
1-2 щипки сол
3 ч.л. бакпулвер
60 гр меко краве масло
20 мл зехтин
1 ч.ч. захар
1 бр. добре узряло авокадо
3 бр. големи яйца на стайна температура
1 ванилия
1 ч.ч. прясно мляко

Приготвяне:
Загряваме фурната на 180 градуса. Изваждаме яйцата и маслото за да са на стайна температура.
В съд смесваме брашното, бакпулвера, какаото, кокосовите стърготини и солта.
В голяма купа с миксер разбиваме маслото и зехтина със захарта докато станат пухкави. Добавяме авокадото и разбиваме отново. Започваме да прибавяме и яйцата едно по едно и преди последното добавяме и ванилията. Без да спираме миксера добавяме на два пъти сухите съставки като след първата половина добавяме млякото. Изсипваме сместа в кексова форма с хартия за печене, намаляме градусите до 170 и печем около 50 минути или докато клечка за зъби излиза суха. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар