Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

петък, 29 ноември 2013 г.

Винен кебап с телешко | Red wine beef stew

Продукти:
около 700 г телешко месо  (джолан в моя случай)
2 големи глави кромид лук
1 голям морков
50-60 мл зехтин - да покрива дъното на тенджерата
20-30 г червен пипер
2 с.л. доматено пюре
1-2 с.л брашно (зависи колко гъсто обичате да е)
около 100-120 мл червено вино
черен пипер
сол
магданоз за поръсване
ориз 1 и 1/2 чаша

Приготвяне:
Почистваме месото и го нарязваме на малки парчета (2-3 см.). Загряваме зехтина в тенджера и слагаме месото да се задушава. Изчакваме да изври водата която се отделя и прибавяме зеленчуците и червения пипер. Разбъркваме добре и изсипваме виното и вода колкото да покрие месото. Вари се и се разбърква от време не време докато месото се свари и стане крехко, ако е необходимо пак добавяме вода. След като се е сварило месото посоляваме на вкус и добавяме черен пипер и доматеното пюре. Брашното се разтваря в малко вода и се изсипва в тенджерата, бъркаме около минута и го махаме от котлона.
Сваряваме ориза в подсолена вода, сервираме и поръсваме с магданоз. :)


Хрупкави кокоски | Crunchy coconut macaroons

Продукти:
6 белтъка
300 г кокосови стърготини
1 и 1/2 ч.ч. захар 
няколко капки лимонов сок
1 ванилия

 Приготвяне:
 Разбиваме белтъците на сняг и малко по малко прибавяме захарта. Прибавят се на порции стърготините  заедно с лимоновия сок и ванилията. Фурната се загрява на 130-140 градуса и кокоските се пекат до порозовяване... около 25 минути.


четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Ореховки | Walnut cookies


Продукти:
150-200 г смлени орехи
100 г пудра захар
1 ванилия
настъргана лимонова кора или пък портокалова.. каквото ви харесва
2 жълтъка
2 белтъка
30 грама брашно ( ако сместа стане много течна заради това че яйцата са били по-големи, може да сгъстите с малко брашънце)
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол




Приготвяне:
Смесваме орехите със захарта,ванилията, кората от лимон, 2та жълтъка, брашното и бакпулвера и ги разбъркваме добре.

Отделно разбиваме белтъците на сняг с щипка сол.

Прибавяме на порции белтъците към ореховата смес .

С лъжица сипваме по малко количество от сместа върху хартия за печене и печем на 170 градуса докато се зачервят.

След като се извадят от фурната са сравнително меки, но като поизстинат започват да се втвърдяват и стават приятно хрупкави.

Шоколадова торта с крем маскарпоне и малини | Chocolate cake with mascarpone cream




Продукти:
150 г захар
180 г брашно
125 г кафява пудра захар
50-60 г какао
1 и 1/4 бакпулвер
1 и 1/4 сода за хляб
щипка сол
2 яйца
70 мл прясно мляко + 70 г заквасена сметана ( разбити до хомогенна течност)
75 мл олио
140 мл прясно горещо кафе


Приготвяне:
Смесваме всички сухи съставки( брашно, двата вида захар, сол, сода, бакпулвер, какао) в купа и ги разбъркваме добре.
В отделен съд разбиваме яйцата прясното мляко със заквасената сметана и олиото и ги прибавяме към сухата смес. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес и прибавяме на тънка струйка горещото кафе. 
Печем в загрята до 180 градуса фурна.

За крема Маскарпоне с малини:
500 г Маскарпоне
200 мл сладкарска сметана
5-6 с.л. пудра захар
замразени малини

Разбиваме сметаната с миксер и прибавяме сиренето а след това и захарта и най-накрая смесваме с малините. За да не се боядиса белия крем малините се замразяват и след разбиването на крема се прибавят директно от фризера и се разбърква внимателно.

След като изстине тортата се разрязва на 2 или 3 блата и се редуват блат, крем. 
http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake - оригиналната рецепта