Мини бишкотени "тортички" | Mini biscotti "cakes"

Бяха ми останали едни бишкоти и от известно време се чудя какво да ги правя. Писна ми това тирамису, не че не изчезва за отрицателно време всеки път, обаче ми се щеше нещо малко по-така, пък и бишкотите не бяха достатъчно и щеше да се получи едно такова мини тирамису.
Та... започнах да мисля (трудна работа ама се налага) какво да направя, търсих идеи тук там и открих, че Илиана от "Щъркелово Гнездо" е правила едни пастички, и много ми хареса как ги е слепила с крем, и ето ти идея хайде газ към кухнята, защото ми писна да го гледам тоя отворен пакет с бишкоти в шкафа.
"Тортичките" се получиха много добре, горски плодове с шоколад ми е много любимо нещо, а крема стана супер пухкав и кадифен, а бе цялата комбинация направо е фантазия, а в същото време направата на тея чудесии е супер лесна и става супер бързо.



Продукти:

  • 22бр. бишкоти
за крема:

  • 1 кутийка крема сирене филаделфия - 175г.
  • 2 с.л. с връх заквасена сметана
  • 4 с.л. кокосова захар*

за напояване:

  • 150мл. прясно мляко
  • 2 ч.л. нес кафе

за декорация:

  • 80г разтопен черен шоколад
  • 1 шепа замразени горски плодове, в случая червени боровинки

*може да замените с друга захар по ваше желание


Приготвяне:
Крема:

  1. Изсипете всички съставки за крема в купа и разбъркайте хубаво. Опитайте и преценете дали ви допада на сладост, но имайте предвид, че и в бишкотите има доста захар.

Напояването:

  1. Сложете млякото на котлона и щом заври добавете кафето, и го отстранете от котлона.
  2. Разбъркайте хубаво да се разтвори и изсипете в съд, в който ще ви е удобно да потапяте бишкотите.
  3. Вземете 11 от бишкотите и ги потопете до половината и за кратко, само от гладката им равна страна и ги обърнете с напоената част на горе.

Сглобяването:

  1. Разпределете крема по равно върху всяка от вече напоените бишкоти. Може да ползвате пош, лъжица, нож или каквото ви е удобно.
  2. Вземете другата половина от бишкотите и по същия начин една по една ги напоявайте в млякото и кафето - топвате в млякото, слагате върху крема и притискате леко.


Декорацията:
След като сте слепили вичките бишкоти може да ги украсите с разтопения шоколад. За целта отново изберете какво да ползвате - пош, лъжичка, нож и т.н. Аз използвах пош и за крема и за шоколада.
За завършек подредете боровинките отгоре и накрая сложете в хладилника за 2 часа.



Ако нямате търпение (като мен) може веднага да ги опитате, просто бишкотите все още ще са хрупкави.
 Да ви е сладко! (:
--------------------------------------------------------------------------------------

I had some leftover biscotti and was wondering what to make out of them. If I'm being honest I'm bored of tiramisu, not that it doesn't disappear in seconds when I make one, but this time I wanted something a bit more... interesting. So after a bit of thinking (very hard process you know) I decided to make these things I called cakes.
They are so simple and easy to make, not to mention how quick it is to make them, so they are just perfect for when you are in a rush.
The combo of berries and chocolate is just one of my favourite things and the filling turned out so fluffy and velvety it's just fantasy.

Here are the ingredients you'll need:

  • 22 biscottis

for the filling:

  • 175g of cream cheese
  • 2 Tbsp sour cream
  • 4 Tbsp coconut sugar

for dipping:

  • 150ml milk of choise
  • 2 tsp instant coffee granules

for decoration:

  • 80g melted dark chocolate
  • a handful of frozen cranberries


Method:
The filling:

  1. Put all the ingredients for the filling in a bowl and wisk really good. 

Dipping:

  1. Heat the milk until simmering and disolve the coffee in it. Transfer it to a plate or bowl or something that the biscottis will fit in when you dip them
  2. Take half of the biscotti and dip them real quick in the coffee milk only dipping the flat side, leaving the one with the sugar dry, then turn each one on a plate with the dipped side up and leave them.

Assembling:

  1. Now it's time to pipe the filling. You can eather pipe it or you can use a spoon or a knife to spread it equally.
  2. After you've spread the filling over all of the biscotti you have to dip the other half in the milk and put them on top of the filling and press gently.

Decoration:

  1. Sprinkle or pipe the melted chocolate over each "cake" and top it with a bit of cranberries.


Enjoy! (:


Коментари

Популярни постове