Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Класически шоколадови трюфели | Chocolate truffles

Честита Нова Година! Нека бъде сладка и кадифена като тези ужасно вкусни шоколадови трюфели!

Продукти:
  • 400г черен шоколад
  • 200мл сладкарска сметана за разбиване
  • около 40г какао на прах
  • 1 с.л. ром или ромова есенция
  • 1/2 ч.л. разтворимо кафе
Приготвяне:
  1. Натрошете шоколада в стъклена купа. Сложете при него рома и кафето.
  2. Загрейте сметаната до момента, в който започнат да се образуват балончета близо до стените на съда (не я оставяйте да завира напълно), и я изсипете върху шоколада.
  3. Изчакайте няколко минутки и разбъркайте с дървена лъжица.
  4. Бъркайте докато се получи гладка и лъскава, хомогенна тъмно-шоколадова смес.
  5. Приберете в хладилника за поне 2 часа, за да се стегне напълно.
  6. Изсипете какаото в чиния.
  7. Извадете вече стегналата шоколадова смес и с ръце оформете топчета с големина горе-долу колкото орех, и ги оваляйте в какаото.
  8. Съхранявайте в хладилник.
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK

Да ви е сладко! (:


Коментари