Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

понеделник, 23 януари 2017 г.

Содено хлебче с тиквени и слънчогледови семки | Soda bread with pumpkin and sunflower seeds



Продукти:


  • 2 ч.ч. брашна по избор (в случая  - бяло, ръжено, ленено, пшенично пълнозърнесто)
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. мед или мусковадо
  • 1 ч.л. сол
  • 1-2 щипки заатар
  • около 2 шепи тиквени и слънчогледови семки
  • 30-40 г краве масло
  • 1.5 ч.ч. прясно мляко


Приготвяне:

В купа смесете брашното, содата, меда и солта. Претрийте маслото през тази смес и добавете
заатара заедно с тиквените и слънчогледовите семки. Изсипете прясното мляко ( в зависимост от брашното може да се наложи да сипете малко повече или по-малко прясно мляко, трябва да се получи меко не много лепкаво тесто) и разбъркайте с дървена лъжица. С помощта на мъничко брашно оформете тестото на топка и го прехвърлете в тавичка с хартия за печете. Притиснете отгоре, така че да го направите по-плоско. Направете кръст, който да раздели хлебчето на 4 равни части като срязвате в почти цялата дебелина на тестото.
Печете в предварително загрята фурна с вентилатор на 190°С около 35 минути, докато се запече добре отгоре, а когато почукнете отдолу да се усеща кухо.

Да ви е вкусно! (:

сряда, 18 януари 2017 г.

Фъдж с кокосово масло | Fudge with coconut oil



Необходими продукти:


  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 130г кафява захар или мусковадо
  • 70г кокосово масло 
  • 130г хубав черен шоколад
  • 65г брашно - аз сложих нахутено
  • 100г заквасена сметана


Приготвяне:

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Към жълтъците добавете захарта и разбийте добре. Добавете и заквасената сметана.
На водна баня или в микровълновата разтопете шоколада заедно с кокосовото масло и изсипете на тънка струя към жълтъците без да спирате да бъркате. Добавете и брашното.
Разбийте белтъците заедно със солта на сняг.
Разбитите белтъци добавете към шоколадовата смес на 2 пъти и разбъркайте внимателно с шпатула докато се получи пухкава смес.
Изсипете във формичка с хартия за печене и печете на 170°С около 25 минути или докато се стегне в центъра и клечка за зъби излиза суха.

Да ви е сладко! (: