Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Маслени Коледни Сладки | Butter Christmas Cookies

От 2-3 седмици ми е коледно, така че започвам малко по малко да споделям какво съм правила.
Днес едни маслени бисквитки.
Продукти:

  • 250г бяло брашно
  • 125г масло
  • 1 голямо яйце
  • 6-7 с.л. захар
  • 1-2 с.л. вода (ако се получи по-сухичко тесто)
  • канела, джинджифил, кардамон, индийско орехче - по желание


Приготвяне:
  1. Пригответе масленото тесто като смесите всички съставки с помощта на кухненски робот/чопър - пуснете чопъра за 10-15 секунди, или доакто се образуват големи маслени трохи.*
  2. Изсипете тестото на плота и го омесете на топка с ръце. 
  3. Опаковайте в стреч фолио или найлонов плик и го оставете в хладилника за 20 минути.
  4. Пригответе тава покрита с хартия за печене.
  5. Загрейте фурната на 170°С с вентилатор или на 180°С без.
  6. Разточете тестото до дебелина 0.5см.
  7. Изрежете желаните формички и печете около 10-12 минути или докато сладки придобият златен загар.
*Ако нямате кухненски робот смесете всичко с ръце като претриете маслото през брашното и леко разбиете яйцето предварително. 

Да ви е сладко, и весела Коледа! (:

Коментари