Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Вкусни Картофки Уеджис С Домашна Чимичури Майонеза | Potato Wedges With Chimichurri Mayo From Scratch


В днешната публикация ви представям едни лесни картофки "Уеджис" и домашна майонеза със страхотен вкус, приготвени със специално подбрани подправки.
Екипът на Spicentice се свърза с мен, с предложението да опитам някои от техните продукти и да споделя впечатлението си.
Заради името веднага ми стана интересно и рзгледах целия сайт. Много се зарадвах, когато открих, че подбират всяка подправка от автентичното за нея място в света, което е просто чудесно и гарантира неустоим аромат и вкус.
Понеже вкъщи картофките под всякаква форма са на голяма почит, а в комбинация с прекрасна ароматна и домашно приготвена майонеза стават особено неустоими... разбира се аз избрах да опитам специалната подправка за Картофки Уеджис, както и чудесно подбраните подправки за Чимичури.
Рецептата естествено е изключително лесна и изисква минимални познания и умения в кухнята.



Необходими продукти:

За картофките:


За домашната майонеза:


*може да замените с обикновенно слънчогледово олио или друго олио по ваш избор



Приготвяне:

Измиите, обелете и нарежете картофите на еднакви по дебелина парчета и ги сложете да врят около 10 минути.
Отцедете от водата и оставете да изстинат леко.
Пригответе голяма тава покрита с хартия за печене.
Изсипете вече леко поизстиналите картофки в тавата, поръсете обилно със зехтин и разбъркайте с помощта на дървена лъжица или шпатула.
Поръсете щедро и от подправката. Разбъркайте добре и разпределете картофките, така че да не се застъпват.
Печете в предварително загрята на 180°С фурна докато придобият златен загар, или около 20-30 минути, в зависимост от дебелината.



Докато картофките се пекат пригответе майонезата.
В мерителната чаша на пасатора (или просто някой дълбок и тесен съд) сложете всички съставки без зехтина.
С помощта на пасатора започнете да разбивате всичко докато прибавяте зехтина на тънка струйка. Количеството на зехтина зависи от това колко гъста обичате да бъде майонезата. Колкото повече зехтин прибавяте, толкова повече се сгъстява и сместа.







Да ви е вкусно! (:












Коментари