Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

сряда, 7 юни 2017 г.

Вкусни Картофки Уеджис С Домашна Чимичури Майонеза | Potato Wedges With Chimichurri Mayo From Scratch


В днешната публикация ви представям едни лесни картофки "Уеджис" и домашна майонеза със страхотен вкус, приготвени със специално подбрани подправки.
Екипът на Spicentice се свърза с мен, с предложението да опитам някои от техните продукти и да споделя впечатлението си.
Заради името веднага ми стана интересно и рзгледах целия сайт. Много се зарадвах, когато открих, че подбират всяка подправка от автентичното за нея място в света, което е просто чудесно и гарантира неустоим аромат и вкус.
Понеже вкъщи картофките под всякаква форма са на голяма почит, а в комбинация с прекрасна ароматна и домашно приготвена майонеза стават особено неустоими... разбира се аз избрах да опитам специалната подправка за Картофки Уеджис, както и чудесно подбраните подправки за Чимичури.
Рецептата естествено е изключително лесна и изисква минимални познания и умения в кухнята.



Необходими продукти:

За картофките:


За домашната майонеза:


*може да замените с обикновенно слънчогледово олио или друго олио по ваш избор



Приготвяне:

Измиите, обелете и нарежете картофите на еднакви по дебелина парчета и ги сложете да врят около 10 минути.
Отцедете от водата и оставете да изстинат леко.
Пригответе голяма тава покрита с хартия за печене.
Изсипете вече леко поизстиналите картофки в тавата, поръсете обилно със зехтин и разбъркайте с помощта на дървена лъжица или шпатула.
Поръсете щедро и от подправката. Разбъркайте добре и разпределете картофките, така че да не се застъпват.
Печете в предварително загрята на 180°С фурна докато придобият златен загар, или около 20-30 минути, в зависимост от дебелината.



Докато картофките се пекат пригответе майонезата.
В мерителната чаша на пасатора (или просто някой дълбок и тесен съд) сложете всички съставки без зехтина.
С помощта на пасатора започнете да разбивате всичко докато прибавяте зехтина на тънка струйка. Количеството на зехтина зависи от това колко гъста обичате да бъде майонезата. Колкото повече зехтин прибавяте, толкова повече се сгъстява и сместа.







Да ви е вкусно! (:












Няма коментари:

Публикуване на коментар