Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Фъдж с кокосово масло | Fudge with coconut oil



Необходими продукти:


  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 130г кафява захар или мусковадо
  • 70г кокосово масло 
  • 130г хубав черен шоколад
  • 65г брашно - аз сложих нахутено
  • 100г заквасена сметана


Приготвяне:

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Към жълтъците добавете захарта и разбийте добре. Добавете и заквасената сметана.
На водна баня или в микровълновата разтопете шоколада заедно с кокосовото масло и изсипете на тънка струя към жълтъците без да спирате да бъркате. Добавете и брашното.
Разбийте белтъците заедно със солта на сняг.
Разбитите белтъци добавете към шоколадовата смес на 2 пъти и разбъркайте внимателно с шпатула докато се получи пухкава смес.
Изсипете във формичка с хартия за печене и печете на 170°С около 25 минути или докато се стегне в центъра и клечка за зъби излиза суха.

Да ви е сладко! (:

Коментари