Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

понеделник, 19 септември 2016 г.

Овесени сладки | Oatmeal cookies



Това са едни изключително лесни за правене и приятни за хапване овесени сладки. Може да ги похапвате на закуска с кафето или чая, а с чаша мляко са просто чудесни. Приготвянето отнема 5 минути, в които трябва да смесите всичките съставки и да ги разбъркате добре.

Продукти:

  • 1 разбито яйце
  • 3 с.л. разтопено краве масло
  • щипка сол
  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 3/4 ч.ч. пълнозърнесто пшенично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.ч. мед
  • 1 шепа кокосови стърготини
  • 2 с.л. кокосов мус
  • 70 г бадемово брашно
  • 1 шепа малини
  • 90-100 г натрошен черен шоколад



Приготвяне:

В голяма купа с помощта на дървена лъжица смесете всички продукти много добре, като за накрая оставите малините и шоколада.
Получава се гъсто тесто.
С ръце оформете топчета с големина колкото орех или малко по-големи, и ги поставете в тавичка покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 170°С фурна около 25-30 минути, или докато придобият златен загар и се напукат.
Извадете от фурната и ги оставете на страна да изстинат.



Да ви е сладко! (:

петък, 16 септември 2016 г.

Лесно тирамису с малини | Easy tiramisu with raspberries



Това е любимият ми италиански десерт! Обичам всичките му вариации и не знам как може въобще някой да устои на магическата комбинация от бишкоти напоени със силно кафе с лек аромат на алкохол, и разбира се крема с маскарпоне, поръсен с какао или шоколадови стърготини, а за разкош и едни нахвърляни измежду всичкото това малини.
А на всичкото отгоре рецептата е толкова лесна и отнема не повече от 15-20 минути.

Ето и продуктите:

  • 500 г маскарпоне
  • 400 г заквасена сметана 20%
  • 85 г кокосова захар
  • около 250-300мл силно кафе
  • 2-3 с.л. хубаво уиски или ром, коняк, бърбън - по ваш избор
  • 1-2 с.л. вино - аз използвах малиново
  • 40 бр бишкоти савоярди
  • 2 шепи замразени малини
  • 20-30г черен шоколад или какао




Приготвяне:

Пригответе си формичка с размери 20х30х10 см.
В купа, с помощта на кухненска тел разбийте маскарпонето заедно със заквасената сметана и кокосовата захар, за да направите крема и оставете на страна.
Направете кафето и към него прибавете алкохола.
Всяка от бишкотите топнете за много кратко и от двете страни в кафето и ги подредете плътно на дъното на тавичката.
Отгоре изсипете от крема, така че да се получи слой с дебелина 1см. Върху този слой поръсете замразените малини.
Същото нещо повтаряте докато не свършат бишкотите и крема, като трябва да завършите с крем.
Най-отгоре настържете черен шоколад или поръсете с хубаво какао.
Оставете в хладилника да престои  една нощ, за да се напоят хубаво бишкотите, и след това може да се насладите на този безобразно вкусен десерт!


Да ви е сладко! (:




вторник, 13 септември 2016 г.

Бяло фрапе | White frappe




Не съм голям фен на пиенето на кафе, даже хич, но бяло фрапе с повече мляко и сладкиши с лек аромат и привкус на кафе  много обичам. Днес ще ви кажа как да си направите фрапе вкъщи без да са необходими никакви специални уреди за това, само един пасатор.

Продукти:

  • 1.5 ч.л. разтворимо нескафе
  • 2-3 ч.л. кокосова захар
  • 5-6 с.л. студена вода
  • 220мл прясно мляко
  • 3-4 кубчета лед

Начин на приготвяне:
В мерителната чаша на пасатора (или друга висока чаша в която се побира пасатора), сложете кафето захарта и водата. Разбийте хубаво, като изтегляте пасатора нагоре-надолу, докато се получи гъста кафява пяна.
Изсипете пяната в стъклена чаша, в която след това ще пиете фрапето, сложете леда и долейте до горе с прясно мляко. (: