Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

сряда, 17 февруари 2016 г.

Палачинки | Pancakes




Кой не обича палачинки? Меки, пухкави и тънички, с мед, сладко или шоколад, а може и солени... Е, има и такива от отбора на мекиците, но няма страшно и на тях ще им дойде акъла. Шегувам се разбира се, и аз обичам мекици, но палачинките винаги са на първо място!

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 бр. яйца
  • 1с.л. кафява захар
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. бяло брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ванилия

Приготвяне:
В дълбок съд разбиваме с миксер млякото, яйцата и захарта. Добавяме пресятото брашно, бакпулвера и ванилияра и смесваме добре. Целта е да се получи малко по-течна от боза смес. Може да се наложи да добавите или още малко мляко или още малко брашно. Пържим в тиган с незалепващо покритие на среден огън или по около минута и половина от всяка страна, докато станат вкусно златисти.
























Да Ви е сладко! (:

петък, 12 февруари 2016 г.

Как да си Hаправим Cушени Домати | How to make dried tomatoes at home





Предлагам ви много лесна рецепта за сушени във фурна домати. Няма значение какъв сорт домати ще изберете, няма значение дали са от градината или не, (е да, знам, че от градината са по-вкусни) няма значение дали е лято или зима, само трябва да имате фурна с вентилатор. Аз съм избрала чери домати, защото са ми любимите, купих си ги от магазина, понеже тези летните, от градината на мама свършиха някак много бързо.

Ще са ни необходими:
  • 1 кг чери домати
  • 1-2 щипки морска сол
  • 1 скилидка чесън
  • босилек - сушен или пресен е по ваш избор
    Обикновено слагам пресен, но този път нямах и сложих сушен
  • зехтин



Приготвяне:
Измиваме и подсушаваме доматите. В зависимост от големината ги режем на половинки или на четвъртинки. Подреждаме ги в тава покрита с хартия за печене и съвсем лекичко ги посляваме с морската сол. Пускаме фурната на 110 градуса с вентилатор и ги оставяме да се сушат. Това отнема между 3-6 часа. Никога не ми се е налагало да ги оставя повече от 6 часа. Колкото повече ги сушите, толкова по-трайни ще бъдат после, но и по-твърди. Аз ги предпочитам леко дъвчащи, когато са се сбръчкали по краищата и лепнат от захарта, която се е отделила от тях. Щом прецените, че ви харесват и достатъчно са се изсушили ги изваждате от фурната и оставяте на страна да изстинат. Обелваме скилидката чесън, приготвяме си босилека и зехтина и едно бурканче от 400г (тези от нутела са идеални) или няколко по-малки.Не загрявам зехтина, нито бурканчето - измивам го и го подсушавам много хубаво.
Не съм написла какво е количеството на зехтина защото незнам, зависи от това колко ги притискате в бурканчето. Аз не ги притискам много, защото предпочитам да има малко повечко зехтин, става чудесно овкусен и е страхотен за салати, и цвета му става един тъмно оранжев... Супер е!



Относно съхранението. На много места съм чела, че ако сложите пресни подправки годноста значително се съкращава и трябва да държите бурканчето задължително в хладилника и било трайно 1-2 месеца и т.н. Досега не ми се е случвало да ми се развалят доматите, а в 99% от случаите слагам пресен босилек и то по 4-5 листенца в бурканче. Аз ги съхранявам в шкаф на тъмно и хладно, дори след като съм отворила бурканчето. Последните които имах ги  бях правила август месец, свършиха миналата седмица и нито едно не се беше развалило, така че вие си преценете. Разбира се няма проблем да ги държите и в хладилника, ако ги предпочитате студени, но не е задължително.
Достатъчно приказки изписах, стига толкова.
Да ви е сладко! (:







събота, 6 февруари 2016 г.

Лесно Брауни | Easy brownie




Много лесно и бързичко брауни! Една голяма купа, една дървена лъжица, фурната на 160 и е готово за има няма 45 минути.


Необходими продукти:
  • 125г разтопено масло
  • 1 ч.ч. бяла захар
  • 1/4 ч.ч. кафява захар
  • 3/4 ч.ч. какао на прах
  • щипка сол
  • ванилия
  • 1с.л. ром или ромова есенция
  • 2бр големи яйца
  • 1/3 ч.ч. бяло брашо
  • 20-30г  натрошен черен шоколад (по желание)





Приготвяне:

Загряваме фурната на 160 градуса. Приготвяме си тавичка 18х28см и я покриваме с хартия за печене.
В голяма купа смесваме захарта, разтопеното масло, какаото, солта, и рома докато се получи нещо като гъста паста. Добавяме и яйцата и разбъркваме. Слагаме и брашното и пак разбъркваме за кратко. Тук може да добавите натрошения шоколад или първо да разпределите сместа в тавичката и да го поръсите отгоре.
Печем около 32-35 минути. Оставяме да изстине в тавичката и сме готови.



Да Ви е сладко! :)