Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

събота, 24 декември 2016 г.

Коледни орехови виенски сладки | Christmas walnut viennese cookies




Тези сладки определно попадат в категорията "любими и коледни".  Рецептата е уникално лесна, но не за сметка за вкуса разбира се! Единственото не много приятно около правенето на тези сладки е безумно бързото изяждане след като се опекат.







Ще ви трябват:
  • 250г бяло брашно
  • 250г меко масло
  • 250г мусковадо 
  • 250г смлени орехи
  • щипка сол
  • 1 голямо яйце
  • ванилия





Приготвяне:
В купа смесете сухите съставки  - брашното, захарта, солта и орехите. Добавете яйцето а после и маслото. С ръце оформете тесто, завийте го във фолио и оставете в хладилника за 2 часа до 3-4 дни. Охладеното тесто може да разточите и да изрежете в различни формички, а може да оформите и топчета, аз го направих на саламче и го нарязах.
Печете в предварително загрята на 160°С фурна с вентилатор за около 20 минути или докато сладките станат с тъмно златист цвят и покафенеят леко по краищата.
Оставете върху решетка да изстинат напълно и съхранявайте в плътно затворена кутия.






Весела коледа! (:









Няма коментари:

Публикуване на коментар