Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

събота, 24 декември 2016 г.

Коледни джинджифилови бисквитки | Christmas gingerbread cookies




Няма как да минем и без класическите джинджифилови бисквитки, които дори да не обичате могат да послужат за коледна украса или да направят така, че целия ви дом да ухае коледно!



Продукти:
  • 2ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. меко масло
  • 1ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1ч.л. канела
  • 2ч.л. джинджифил на прах или 1 ч.л. пресен настърган
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1 ванилия
  • 1/2 ч.ч. бяла захар
  • 1/2ч.ч. кафява захар
  • 1/4 ч.ч. мусковадо
  • 1 яйце



Приготвяне:
В купа смесете брашното, содата, бакпулвера и подправките.
Разбийте маслото заедно със захарта и добавете яйцето. Към тази смес добавете сухите съставки и разбъркайте с дървена лъжица докато започне да се оформя тесто.
Съберете на топка с ръце, покрийте с фолио и оставете в хладилник за 1 час до 1 седмица.
Колкото повече седи толкова по-добре ще се смесят ароматите.
Охладеното тесто разточете върху набрашнен плот до дебелина 0.5см. Изрежете желаните формички и ги прехвърлете в тавика покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 170°С фурна с вентилатор, до златисто, или около 10-15 минути.
Оставете сладките да изстинат и да се втвърдят и съхранявайте до 3-4 седмици в плътно затворена кутия.





Весела Коледа! (:

Няма коментари:

Публикуване на коментар