Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Коледни джинджифилови бисквитки | Christmas gingerbread cookies




Няма как да минем и без класическите джинджифилови бисквитки, които дори да не обичате могат да послужат за коледна украса или да направят така, че целия ви дом да ухае коледно!




Продукти:
  • 2ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. меко масло
  • 1ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1ч.л. канела
  • 2ч.л. джинджифил на прах или 1 ч.л. пресен настърган
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1 ванилия
  • 1/2 ч.ч. бяла захар
  • 1/2ч.ч. кафява захар
  • 1/4 ч.ч. мусковадо
  • 1 яйце



Приготвяне:
В купа смесете брашното, содата, бакпулвера и подправките.
Разбийте маслото заедно със захарта и добавете яйцето. Към тази смес добавете сухите съставки и разбъркайте с дървена лъжица докато започне да се оформя тесто.
Съберете на топка с ръце, покрийте с фолио и оставете в хладилник за 1 час до 1 седмица.
Колкото повече седи толкова по-добре ще се смесят ароматите.
Охладеното тесто разточете върху набрашнен плот до дебелина 0.5см. Изрежете желаните формички и ги прехвърлете в тавика покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 170°С фурна с вентилатор, до златисто, или около 10-15 минути.
Оставете сладките да изстинат и да се втвърдят и съхранявайте до 3-4 седмици в плътно затворена кутия.





Весела Коледа! (:

Коментари