Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

неделя, 20 ноември 2016 г.

Сурово фъдж брауни | Raw fudge brownie






По принцип не се вманиачавам по някакви крайности относно храненето - без глутен, без захар, без млечни продукти, без месо и т.н. Разбира се има хора, на които се налага да избягват определени храни поради различни  причини, или просто, защото така искат...
При мен случая е, че  МНОГО обичам сладко, и най-вече всичко шоколадово, и поради тази причина постоянно търся алтернативи на любимите ми "нездравословни" десерти, само че в по-здравословен вариант, така че да си ги ям и да не ми пука!
Е, днешния десерт е такъв и е съвсем съвместим с почти всички диети, и обещавам, много е лесен за приготвяне! Съставките не са много, приготвянето е бързо и не изисква печене.
Знам, че сме много в шоколадовия отбор, и знам колко ценни са здравословните шоколадови десерти!
Без повече бърборене...




Ето и продуктите за 6 бр. браунита:


  • 70 г кокосово брашно
  • 60 г какао
  • 8 с.л. мед или около 3/4 чаена чаша
  • 3/4 ч.ч. намачкан сладък картоф/батат ***
  • 1/2 ч.ч. ядково масло (в случая фъстъчено)


За заливката:


  • 2 с.л. кокосово масло
  • 2 с.л. какао
  • 1 с.л. мед


Декорация:

Тя е по желание, аз поръсих с кокосови стърготини, натрошени сурови орехи, кокосова захар и домашно изпечени фъстъци

*** Изпекох един средно голям картоф във фурната на 220°С за около 40 минути, и използвах около 2/3 от него.
Може да го замените с печена тиква ако предпочитате.







Птиготвяне:

В купа смесете кокосовото брашно, какаото, меда, пюрето от батата и фъстъченото масло.
Получилото се тесто сложете в тавичка 22х15 см, с хартия за печене или леко намазана със зехтин. Притиснете хубаво за да го изравните и оставете да стегне за 45 минути в хладилника.

След като браунито е стегнало направете и заливката. Разтопете кокосовото масло заедно с меда и добавете какаото. Залейте браунито и декорирайте ако желаете. Оставете за още 15 минути в хладилника, разрежете го на 6 и сте готови.
Ако решите може първо да го разрежете и след това да залеете и декорирате всяко блокче, както направих и аз.














Да ви е вкуснооо! (:

2 коментара:

  1. ММм дааа, жената ще ме уважава още повече, след като и споделя тази рецепта! И тя не е от онези вманиачените, но за сладкото се търсят винаги алтернативи на това и онова, че иначе току виж задника станал по-широк от касата на врата...е поне така си мисли тя, навярно и повечето жени :) Браунито изглежда много симпатично, ще го тестваме задълже ;)

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Щом е от отбора съм сигурна, че ще и хареса! А за касата на вратата... представяш ли си да не можеш да влезнеш в кухнята!?
    Поздрави и хубава вечер и на двама ви! (:

    ОтговорИзтриване