Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

неделя, 30 октомври 2016 г.

Сладкиш Агнеса с орехи и кафява захар | Agness cake with walnuts and muscovado




Необходими продукти:


за кекса:
  • 200 г меко малсо
  • 200 г мусковадо
  • 160 г смлени орехи
  • 150г бяло брашно
  • 1 ванилия
  • щипка сол
  • 6 белтъка
за заливката:
  • 6 жълтъка
  • 120 г кафява захар
  • 1 ванилия



Приготвяне:
Пуснете фурната да загрява на 170°С. Пригответе формичка поркита с хартия за печене с размери 28х18см.
В голяма купа разбийте маслото и захарта на пухкав крем, Добавете орехите, брашното и ванилията и разбийте добре. Получава се гъсто тесто.
В отделен съд разбийте белтъците с щипката сол на сняг. На няколко пъти ги добавете към ореховата смес, като бъркате внимателно с помощта на шпатула.
След последната доза белтъци ще получите пухкава смес, изсипете я във формичката и печете около 35 минути. Оставете на страна да изстине за около час.
За да приготвите заливката разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Изсипете я върху изстиналия кекс и сложете в предварително загрята на 120°С фурна с вентилатор за около 25 минути или докато се получи хрупкава коричка.


Да ви е сладко! (:
Ето и друга рецепта за Агнеса, с орехи и бадеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар