Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Сладък салам | Sweet Salami



Това е едно шоколадово изкушение, на което въобще не е страшно да се отдадете.
Рецептата е много лесна и наподобява тази за скалички, приготвянето е изключително бързо, а най-хубавото е, че може да си похапвате съвсем спокойно без да чувствате вина след това, защото всички съставки са супер!

Продукти:

  • 200г обикновени бисквити
  • 75г бадемово брашно
  • 85г кокосово масло
  • 90г черен шоколад
  • 30г какао на прах
  • 85г кокосова захар
  • 75мл мляко по избор (аз ползвах бадемово)

Приготвяне:

Сложете бисквитите в найлонов плик и с помощта на точилка ги натрошете на сравнително едри парченца. Изсипете ги в дълбока купа.
Добавете какаото, бадемовото брашно и кокосовата захар и разбъркайте добре.
Разтопете шоколада заедно с кокосовото масло и добавете към бисквитената смес.
Накрая добавете и млякото и смесете всичко с помощта на дървена лъжица до получаване на гъсто тесто. 
Може да оформите сместа  като ползвате стреч фолио и формата на някой съд или да го направите изцяло кръгъл като го завиете и пристегнете само с фолиото.
След като изберете формата, сложете шоколадовия салам в хладилника и след 2 часа ще бъде готов за разрязване и хапване!



Да ви е сладко! (:

Коментари

  1. Ооо, вкусно :) С какао и черен шоколад :) Много съблазнителни снимки! Аз не съм използвала кокосово масло и кокосова захар, но предполагам имат приятен аромат.
    Едно палетче, моля :)

    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Кристал. Зоповядай колкото искаш палетчета, радвам се, че ти харесват ;)
      Силно ти препоръчвам кокосовото масло и кокосовата захар. Аромата и наистина е убийствен, замества бялата захар 1:1 и е полезна!!!

      Хубава вечер и мерси, че се отби! (:

      Изтриване

Публикуване на коментар