Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

петък, 5 август 2016 г.

Гранола | Granola



Представям ви една рецепта за домашно приготвена гранола, идеална за закуска!

Ще са ви необходими:

  • 300г фини овесени ядки
  • 35г орехи или други ядки по избор
  • 50г слънчогледови семки
  • 15г кокосови стърготини
  • 100г натрошен черен шоколад
  • 85г бадемово масло или друго ядково масло по избор
  • 90г мед
  • 1 шепа пресни малини



Приготвяне:
Сложете хартия за печене в малко по-дълбока тавичка и пуснете фурната да загрява на 170°С.
Изсипете всички съставки в голяма купа, като оставите малините на страна. С дървена лъжица смесете всичко добре, докато се образува сравнително гъстичка и лепкава смес. Накрая добавете и малините и разбъркайте за кратко.
Изсипете сместа в тавичката и печете около 45-50 минути, като на всеки 7-8-10 минути разбърквате.
Готовата гранола трябва първо да изстине и след това може да я съхранявате в кутия или буркан на стайна температура.






За приготвянето на закуска с гранола, изсипете в купичка желаното количество, гарнирайте с различни замразени и пресни плодове и ядки и допълнете с мляко по ваш избор - кисело, прясно, йогурт, бадемово, соево, оризово и т.н.
Може да ползвате гранолата и като добавка към смути - прибавете една шепа в блендера и сте готови.



Е, да ви е сладко! (:

Няма коментари:

Публикуване на коментар