Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

вторник, 5 юли 2016 г.

Банички с домашно точени кори | Phyllo pie with cheese filling and pastry from scratch



Нищо неможе да победи вкуса на домашната баница с точени кори!

Продукти: 
За корите:
  • 2ч.ч. бяло брашно
  • около 200мл вода
  • 1-2 с.л. балсамов оцет
  • 1-2 щипки сол
  • допълнително брашно за разточване
  • 60-70г масло или слънчогледово олио
От брашното, водата, оцета и солта замесваме тесто което не лепне и го разделяме на 8 еднакви топчета. Поставяме ги върху набрашнена повърхност и ги оставяме да си починат докато направим плънката.



За плънката:
  • 300г натрошено краве сирене
  • 2 яйца
  • 3с.л. брашно
  • 50мл слънчогледово олио
  • 250г кисело мляко
  • 1 ч.л. сода за хляб
В дълбока купа смесваме всичко и разбъркваме хубаво. Оставяме на страна и разтопяваме маслото за намазването на корите.
Всяко топче разточваме на много тънък прозрачен лист като поръсваме обилно с брашно за да не лепне.
С разтопеното масло намазваме всяка кора, поръсваме с плънка и завиваме на руло, след което усукваме леко и  правим охлювче. Преместваме върху тавичка покрита с хартия за печене и повтаряме същото с останалите топчета.
Накрая ги намазваме отгоре обилно с масло и слагаме да се пекат в предварително загрята фурна на 200°С за около 50-60 минути или докато получат хубав загар.
Поднасяме с кисело мляко или айрян.










Няма коментари:

Публикуване на коментар