Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

сряда, 6 юли 2016 г.

Овесени барчета с банан и фъстъчено масло | Oatmeal bars with banana and peanut butter



Напоследък съм голям фен на домашно приготвените овесени работи, особено ако имат шоколад в тях.
Миналата седмица правих тези - с шоколад и малини, днес пак с шоколад, но с банани и фъстъчено масло.
Имам един голям много готин буркан, който незнаех с какво да напълня, обаче съм решила да си направя домашна гранола, която да си е по мой вкус, а не от магазина, така че скоро ще има и такава рецепта.




Ето и продуктите за днешните барчета:

  • 2 банана
  • 1/4 ч.ч. неподсладено фъстъчено масло
  • 1/4 ч.ч. мед или кленов сироп или сироп от агаве
  • 2 ч.ч. овесени ядки
  • 1 шепа едро натрошени ядки по избор, аз сложих бадеми. лешници, слънчогледови семки, ленено семе и сусам
  • 1 шепа дребни кокосови стърготини
  • 1 шепа едри кокосови стърготини
  • 100г натрошен черен шоколад



Приготвяне:
Пускаме фурната на 180°С. Слагаме хартия за печене в тавичка с размери около 18х25см.
В купа намачкваме бананите с вилица, така че да станат на пюре. Прибавяме фъстъченото масло и меда и разбъркваме добре.
Слагаме овесените ядки, кокосовите стърготини и шоколада и разбъркваме добре, така че да се формира гъсто тесто. Ако ви се струва прекалено течно добавете още овесени ядки или кокос, това зависи от големината на бананите.
Оформилото се тесто изсипваме в тавичката и притискаме много хубаво с ръце, за да стане равно и с еднаква дебелина.
Печем около 25-30 минути или до златисто.






Няма коментари:

Публикуване на коментар