Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

вторник, 28 юни 2016 г.

Тост с авокадо | Avocado toast


Ето един доста "модерен" сандвич (в instagram просто няма акаунт без такава снимка). Е... има защо разбира се - много е вкусен и също така полезен, какво повече... 
Често хапвам такъв тост, но досега не бях правила снимки, а днес съм цял ден навън на слънчевото време, имам прекрасен хляб правен с квас, ленено и ръжено брашно, слънчогледови семки и черен сусам, нямаше как да не споделя следобедния сандвич под слънчевите лъчи.

Необходими са:
  • 1 филия хляб 
  • 1/2 добре узряло авокадо 
  • 1 яйце
  • сока от половин лимон
  • няколко чери доматчета
  • сол
  • черен пипер
  • няколко капки зехтин
  • съвсем мъничко краве масло


Намачкваме авокадото с вилица и поливаме с лимоновия сок.
Поръсваме хляба от двете страни с мъничко зехтин и го запичаме в добре загрят тиган. 
Отгоре разпределяме авокадото.
В същия тиган слагаме маслото и в него на висока температура пържим яйцето за кратко, като захлупваме с капак или чиния или пък друг тиган, за да се сготви и отгоре. Аз предпочитам да оставя жълтъка течен, защото овкусява допълнително.
Щом е готово слагаме яйцето върху авокадото и овкусяваме със сол и черен пипер. Отстрани нарязваме на половинки или четвъртинки чери доматчетата и по желание ги овкусяваме със сол.


Няма коментари:

Публикуване на коментар