Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

сряда, 25 май 2016 г.

Лесен кекс с ябълки | Easy apple cake




Ами... имах 2 ябълки, които седят от мноооого време (ама наистина много, сигурно от 2 месеца), и вече бяха започнали да се сбръчкват прекалено много, и понеже хич не исках да ги хвърлям ги метнах в един много лесен кекс.
В комбинация с чаша черен чай е приказка!



Продукти:

2 ябълки - една зелена и една червена
160г кафява захар
90г бяла захар
125г меко масло
2 яйца
135мл прясно мляко
по няколко капки ванилилова и ромова есенция (може да ги замените с щипка канела или индийско орехче)
225г брашно
1/2 пакетче бакпулвер



Приготвяне:
Пускаме фурната на 170°С.
Ябълките се измиват, обелват и настъргват на едро.
Захарта и маслото се разбиват с миксер на пухкав крем, към тях се прибавят и яйцата и се разбива добре. Добавя се брашното заедно с бакпулвера и ароматите (или подправките) и се разбива докато се усвои брашното. Получава се гъста смес, към нея прибавяме прясното мляко и накрая настърганите ябълки. Изсипваме сместа в съд покрит с хартя за печене и печем около 50 минути, проверяваме с клечека - тя трябва да излиза суха.



Да ви е сладко! (:


Няма коментари:

Публикуване на коментар