Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

вторник, 1 март 2016 г.

Агнеса | Agnes cake



Представям ви една прекрасна Агнеса, изчезваща за броени минути, с много хрупкава коричка и приятен аромат на ванилия и ядки.



За блата:

  • 100г пудра захар
  • 100г меко масло
  • 50г смлени лешници
  • 50г леко натрошени филирани бадеми
  • 80г бяло брашно
  • 1 ванилия
  • 1-2 щипки сол
  • 3 белтъка


За глазурата:

  • 3 жълтъка
  • 80г пудра захар
  • 1 ванилия




Приготвяне:

Блат:
Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем. Прибавяме ядките, ванилията и брашното и разбъркваме докато всичко се смеси и се получи гъсто тесто.
В отделен съд разбиваме белтъците и солта на сняг и на няколко пъти ги прибавяме към сместа с ядките, като бъркаме внимателно на ръка с шпатула.
Изсипваме сместа в тавичка с хартия за печене или намаслена и набрашнена и печем в загрята на 170 градуса фурна около 20-25 минути. Изваждаме от формата и оставяме леко да се охлади. През това време си приготвяме Глазурата:
Разбиваме жълтъците с ванилията и захарта докато побелеят. Изсипваме сместа върху леко поизстиналия блат и връщаме във фурната за около 5 минути на 120 градуса. Изваждаме и оставяме настрана напълно да се охлади.
Разрязваме на ромбчета и сервираме.



Да Ви е сладко! (:




4 коментара:

  1. Да си призная честно - не съм опитвала този толкова известен и познат сладкиш. Май е крайно време. Твоят изглежда страхотно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Препоръчвам ти да го пробваш, супер лесен за приготвяне, а наистина е много, много вкусен!
      (:

      Изтриване