Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

сряда, 27 януари 2016 г.

Баница с Пълнозърнести Кори | Phyllo pie with wholegrain pastry





Намерих едни много хубави кори за баница, може би много от вас знаят за тях, но аз ги открих 2 дни преди нова година и оттогава правих 3-4 пъти баница с тях и много ми харесаха.  Пакета е 400г и вътре има 3 на брой разточени на кръг пълнозърнести кори. Понеже не помня каква е фирмата, а изхвърлих опаковката, като си купя пак ще сложа и снимка( Битас ). Рецептата е за класическа баница, просто много ми харесаха корите и реших да споделя.


























Необходими продукти:



  • 400г пълнозърнести точени кори за баница
  • 3 яйца
  • 1 кофичка или 400г кисело мляко
  • 1 ч.л. с връх сода за хляб 
  • 400-500г краве сирене
  • 60-70мл олио
  • 2-3 с.л. брашно
  • около 40мл зехтин 



Приготвяне:

Загряваме фурната на 190 градуса. Намазваме със зехтин обилно тава с диаметър 30см.
В купа слагаме яйцата и разбиваме с кухненска тел. Прибавяме киселото мляко, содата и брашното и разбъркваме. Прибавяме олиото, натрошаваме сиренето и слагаме и него.
Разстиламе първата кора и намазваме с малко зехтин. Разпределяме равномерно по кората 1/3 от плънката, завиваме и леко усукваме. Слагаме завитата кора в центъра на тавата и повтаряме същото с останалите две. Ако остане плънка я посипваме върху завитите вече кори. След като сме подредили баницата намазваме отгоре със зехтин и слагаме да се пече. Печем около час или докато стане тъмно златиста. Щом се опече изваждаме от фурната, напръскваме с вода  и оставяме да изстине. Поднасяме с кисело мляко.

Добър апетит :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар