Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

сряда, 27 януари 2016 г.

Лесна Шоколадова Торта | Easy chocolate cake





Хапва ви се торта, но пък не ви се занимава цял ден да приготвяте специални кремове, блатове украси, фондани и т.н. Е, това е една импровизация, която се оказа много успешно вкусна. Лошото е че се изпарява много бързо и трябва да се считате за големи късметлий ако се доберете до второ парче. Прекрасен влажен блат, който няма нужда от сиропиране, защото крема добавя точно толкоква колкото е необходимо, за да се овлажни още малко, да се реже лесно, без опасност от разпадане и разместване на блатовете.


За блатовете:
  • 1/2 ч.ч. бяла захар
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 2 яйца
  • 1ч.ч. прясно мляко
  • 1 и 3/4ч.ч. бяло брашно
  • 1/2 ч.ч. какао на прах
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1/2ч.л. бакпулвер 
  • ванилия
  • щипка сол
Загряваме фурната на 160 градуса. Разбиваме с миксер захарта със зехтина. Прибавяме яйцата едно по едно а после млякото и ванилията, като разбиваме добре. Пресяваме брашното с какаото, содата и бакпулвера и ги добавяме към сместа. Бъркаме на ръка с шпатула или тел докато се смеси всичко. Не е нужно да прекаляваме с бъркането, дори да има някоя бучка тук таме не е страшно. Изсипваме сместа в съд покрит с хартия за печене или намаслен и набрашнен и слагаме във фурната. Печем около 60-65мин. и проверяваме с клечка. Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади напълно във формата. След като изстине разрязваме на 2 като заравняваме и върха, горната половина обръщаме наобратно и слагаме най-отдолу.



За крема:
  • 400г заквасена сметана
  • 250г малини(пресни или замразени)
  • пудра захар на вкус - аз сложих горе долу 6-7 супени лъжици без връх.


В купа изсипваме сметаната и пудрата захар и разбъркваме с тел или вилица, но не прекаляваме за да не се втечни много. Малините може да добавите сега в крема или след като намажете блата да ги подредите отгоре.
Сглобяваме като разнасяме 1/2 от крема върхо първия блат, подреждаме 1/2 от малините и слагаме отгоре втория блат. Намазваме и него с другата половина от крема, намазваме и по ръбовете, слагаме останалите малини отгоре, а после в хладилника за няколко часа и сме готови.


Ами.. да Ви е сладко :)












2 коментара:

  1. Чудесна торта!Изглежда много вкусно....шоколад,малини,сметана...какво повече да иска човек!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Нанита! Хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване