Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

събота, 31 май 2014 г.

Пилешко руло c хрупкава коричка | Crunchy chicken roulade


Продукти:
2 бр. пилешки гърди
3-4 с.л. майонеза
40-50 г кашкавал
2 бр. триъгълни  топени сиренца
2-3 с.л. соев сос
1 скилидка чесън
галета
2-3 с.л.зехтин
50мл бира
100мл вода
червен пипер
сол 
черен пипер
магданоз за поръсване

Приготвяне:
Начукваме пилешките гърди докато се изтънят. Поръсваме със сол, черен пипер и соев сос всяко от двете филета. В блендер смиламе галетата с чесъна и червения пипер. Нарязваме кашкавала на лентички и поставяме в единия край на месото. С пръсти разпределяме топеното сирене върху кашкавала и завиваме на руло. Забождаме клечки за зъби където е нужно за да не изтече плънката.  Намазваме с майонеза от всички страни рулото и овалваме в галетата. Слагаме в тавичка и поръсваме със зехтин. Слагаме бирата и водата и печем на 200 градуса докато стане златна коричка. 

вторник, 6 май 2014 г.

Кекс с авокадо | Avocado cake

Продукти:
1,5 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. какао
2-3 с.л. кокосови стърготини
1-2 щипки сол
3 ч.л. бакпулвер
60 гр меко краве масло
20 мл зехтин
1 ч.ч. захар
1 бр. добре узряло авокадо
3 бр. големи яйца на стайна температура
1 ванилия
1 ч.ч. прясно мляко

Приготвяне:
Загряваме фурната на 180 градуса. Изваждаме яйцата и маслото за да са на стайна температура.
В съд смесваме брашното, бакпулвера, какаото, кокосовите стърготини и солта.
В голяма купа с миксер разбиваме маслото и зехтина със захарта докато станат пухкави. Добавяме авокадото и разбиваме отново. Започваме да прибавяме и яйцата едно по едно и преди последното добавяме и ванилията. Без да спираме миксера добавяме на два пъти сухите съставки като след първата половина добавяме млякото. Изсипваме сместа в кексова форма с хартия за печене, намаляме градусите до 170 и печем около 50 минути или докато клечка за зъби излиза суха. 




събота, 3 май 2014 г.

Питки за сандвичи | Pita bread


Продукти за 8 броя питки:
360 г бяло брашно
2 ч.л. суха мая
2ч.л. захар
2ч.л. сол
2с.л. зехтин
240 мл топла вода


Приготвяне:
В дълбок съд изсипваме брашното, маята, захарта, солта и зехтина. Разбъркваме ги и прибавяме и водата. С дървена лъжица разбъркваме всичко докато се оформи тесто. Изсипваме го върху набрашнен плот и месим горе долу 10 минути (може да го направите и с миксер ако имате приставка за тесто). След като се получи еластично и гладко тесто, което не лепне го прехвърляме в намазнен съд и го покриваме със свежо фолио или с домакинска кърпа. Оставяме го да удвои обема си - горе долу 1 час - и го разделяме на 8 еднакви топки (големина колкото една мандарина например). Разточваме топчетата върху набрашнен плот до дебелина 0.5 см и ги прехвърляме в тава с хартия за печене ( пекох ги на 2 пъти - по 4 в тава защото стават с диаметър горе долу 18 см и не се събират всички). Покриваме ги с кърпа и ги оставяме да се надигнат за около 30-40 минути. През това време загряваме фурната на 240-250 градуса. Пекат се около 7-9 минутки. Изваждаме ги от фурната и ги оставяме да изстинат върху решетка. След като напълно изстинат могат да се съхраняват в кутия за хляб или в плик. Можете да ги напълните с всичко което обичате. Преди това може да се запържат на тиган с малко масло или зехтин за да имат още по-хрупкава коричка. Това са идеалните питки за сандвичи. В случая моя сандвич е с "пастет" от риба тон от консерва - 1 консерва с 2-3 с.л. майонеза и 2-3 с.л. кисело мляко - и зеленчуци - айсберг, домати и краставици. С течен шоколад също са страшни! Е.. да ви е сладко!
Ето и във фурната какво се случва :