Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Кокоски | Coconut cookies

Продукти:
3 белтъка
щипка сол
няколко капки лимонов сок
2/3 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
190г. кокосови стърготини
Приготвяне:
Приготвянето е много лесно и не отнема повече от 10 минути.
Пускаме фурната да се загрява на 130-140 градуса. В стъклен съд слагаме 1 щипка сол и няколко капки лимонов сок. Добавяме белтъците и разбиваме на сняг. Малко по малко добавяме пудрата захар и ванилията. След като сме разбили добре и имаме хубава лъскава смес започваме да прибавяме на няколко пъти и кокосовите стърготини. Бъркаме внимателно с шпатула докато се получи гъсто тесто. Аз ги направих в такава форма с лъжица за сладолед. Ако нямате лъжица за сладолед може да ги оформите и с най-обикновена такава. Слагаме в загрятата фурна за около 25-30 минути или докато станат златни и готово. Стават много хрупкави отвън и с мека сърцевина. Съхраняват се в кутия или в плик иначе изсъхват много много бързо. Да Ви е сладко! :)








Коментари

  1. Това определено трябва да го опитам някой ден. Обожавам кокоски, а твоите изглеждат чудесно, Лили! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Аз мога да изям промишлени количества от тези кокоски. Ще се радвам да споделиш дали ти харесват ако решиш да ги направиш.
    Хубава вечер, Гери! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар