Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

четвъртък, 10 април 2014 г.

Тарт с шоколадов ганаш и плодове | Chocolate ganache tart with fruits

 Продукти:
За масленото тесто:
250г брашно
125г меко масло
125г пудра захар
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1 ванилия
За шоколадовия ганаш:
340г черен шоколад
1 и 1/4 ч.ч. подсладена сладкарска сметана, течна
1 ванилия
За декорация:
3бр. киви
1/2 ч.ч. малини
1/3 ч.ч. боровинки

 Приготвяне:
 За тестото разбиваме с миксер маслото със захарта на пухкав крем. Прибавяме яйцето и разбиваме. Изсипваме ванилията, солта и брашното и разбиваме за 10-15 секунди с миксера докато брашното се поеме от маслото и тестото стане на трохи след което го дооформяме с ръце. Увиваме в стреч фолио и го оставяме за 20 минути в хладилника. След като се постегне го разточваме върху набрашнен плот за да не залепва. Разточваме до дебелина 5-6 мм, навиваме го на точилката и го развиваме върху формата. С парче тесто притискаме по ръбовете на формата докато прилепне хубаво. За борда може да се изрежат формички от излишното тесто.С вилица или нож надупчваме дъното и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути или докато придобие златисто-червеникав цвят. Това е рецептата и за Коледния Орехов Пай. Най-лесната и винаги сполучлива рецепта за маслено тесто!


Докато изстива "черупката" приготвяме пълнежа. Начупваме шоколада на малки парченца в стъклен съд. Слагаме сметаната да заври на котлона и я изсипваме върху шоколада. Прибавяме и ванилията. Разбъркваме леко от средата към периферията докато сместа се превърне в лъскав шоколадов крем. Изсипваме го във формата и слагаме в хладилника за 1-1,5 часа да се стегне.  
За декорацията обелваме и нарязваме кивито на шайби. Аз ползвам замразени малини почти винаги защото много хубаво се разчупват на зрънца. Боровинките също бяха замразени. Подреждате ги както ви харесва и добър апетит! :)
Ако ви остане от тестото може да го съхранявате увито във фолио за 2-3 дни в хладилник или за 1 месец във фризера.










Няма коментари:

Публикуване на коментар