Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Шоколадови кексчета с целувчена коричка | Chocolate fudge cakes with crunchy top


Продукти:
2 яйца
130 г. черен шоколад
90 г. заквасена сметана
130 г. захар
70г. краве масло
55 г. бяло брашно
1 ванилия
щипка сол


Приготвяне:
 Загряваме фурната на 160-170 градуса. Подреждаме хартиени формички за мъфини в тавичка за мъфини (при мен винаги 10 бр. са достатъчни).

Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.
Натрошаваме шоколада и заедно с маслото ги слагаме да се разтопят на водна баня. Разбиваме белтъците с щипката сол на твърда пяна като за целувки. Докато се разтопят в по-дълбок съд слагаме захарта, жълтъците, заквасената сметана и ванилията и разбиваме с миксер. Вече разтопените шоколад и масло започваме да изсипваме на тънка струя без да спираме миксера. След като се получи хомогенна смес и сме изсипали целия шоколад идва ред на белтъците и брашното. Редуваме брашно-белтъци и разбъркваме внимателно с шпатула за да не спаднат белтъците. След като сме прибавили цялото количество брашно и белтъци започваме да разпределяме тестото във формичките и слагаме във фурната да се пекат. Пекат се 20-22 минути. Получават се мнооого вкусни кексчета с хрупкава целувчена коричка и леко влажни от вътре.
Току-що сложени във фурната:
На 5та минута:
На 10та минута:
На 15та минута:
На 20та минута, точно преди да ги извадя от фурната:
А така изглеждат 10 минути след като са извадени от фурната :)




Коментари

  1. Прекрасно изглеждат! Със сигурност ще пробвам рецептата! :)))))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Наистина са много хубави, топят се в устата ! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар