Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

вторник, 29 април 2014 г.

Шоколадови кексчета с целувчена коричка | Chocolate fudge cakes with crunchy top


Продукти:
2 яйца
130 г. черен шоколад
90 г. заквасена сметана
130 г. захар
70г. краве масло
55 г. бяло брашно
1 ванилия
щипка сол


Приготвяне:
 Загряваме фурната на 160-170 градуса. Подреждаме хартиени формички за мъфини в тавичка за мъфини (при мен винаги 10 бр. са достатъчни).

Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.
Натрошаваме шоколада и заедно с маслото ги слагаме да се разтопят на водна баня. Разбиваме белтъците с щипката сол на твърда пяна като за целувки. Докато се разтопят в по-дълбок съд слагаме захарта, жълтъците, заквасената сметана и ванилията и разбиваме с миксер. Вече разтопените шоколад и масло започваме да изсипваме на тънка струя без да спираме миксера. След като се получи хомогенна смес и сме изсипали целия шоколад идва ред на белтъците и брашното. Редуваме брашно-белтъци и разбъркваме внимателно с шпатула за да не спаднат белтъците. След като сме прибавили цялото количество брашно и белтъци започваме да разпределяме тестото във формичките и слагаме във фурната да се пекат. Пекат се 20-22 минути. Получават се мнооого вкусни кексчета с хрупкава целувчена коричка и леко влажни от вътре.
Току-що сложени във фурната:
На 5та минута:
На 10та минута:
На 15та минута:
На 20та минута, точно преди да ги извадя от фурната:
А така изглеждат 10 минути след като са извадени от фурната :)




2 коментара:

  1. Прекрасно изглеждат! Със сигурност ще пробвам рецептата! :)))))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Наистина са много хубави, топят се в устата ! :)

    ОтговорИзтриване