Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Крекери | Crackers

Необходими продукти:
50мл вода
50мл зехтин
150г брашно
1/2 ч.л. сол
сусам и мак за поръсване

За намазване:
1 с.л. вода
1 с.л. зехтин

Приготвяне:
В купа изсипваме брашното и солта и прибавяме водата и зехтина. Омесваме си тесто, става много бързо и не лепне.Увиваме тестото във фолио и го оставяме за 20 минути на стайна температура. През това време пускаме фурната да загрява на 170 градуса.
След като си почине тестото го разточваме с точилка върху хартия за печене и намазваме със зехтина и водата с помощта на четка. Отгоре поръсваме със сусам и мак и нарязваме с кръгъл нож за пица в каквато форма искаме.
 Пренасяме хартията с тестото в тава и печем около 11-12 минути или до позлатяване :)
 Идеята е от Йоли





Коментари