Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

петък, 10 януари 2014 г.

Кифлички със Сирене | Buns with cheese filling

Продукти:
*за тестото
3-4 ч.ч. брашно (около 500-600г)
1 пакетче суха мая
4-5 с.л. зехтин
1-2 с.л. мед или кафява захар
хладка вода около 1.5-2 ч.ч.

*за плънката
200 г краве сипене
2 яйца
40 г краве масло

Приготвяне:
От посочените продукти замесваме меко тесто което оставяме да втаса докато удвои обема си. След като втаса пускаме фурната на 225 градуса да загрява. Забъркваме плънката като смесваме яйцата със сиренето и намачкваме хубаво с вилица. Разтопяваме маслото. Поръсваме плота/масата (или върху каквото месите) обилно с брашно и омесваме тестото за кратко. Разточваме го на кръг с дебелина 0.5см и го нарязваме като пица като намазваме всяко парче с масло и слагаме плънка в края на парчето.
Навиваме го на кифлички и ги пренасяме в тава покрита с хартия за печене. Покриваме с кърпа и оставяме кифличките да втасат за 20 мин.
Изпичаме ги на предварително загрята до 225 градуса фурна.




Няма коментари:

Публикуване на коментар