Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

четвъртък, 12 декември 2013 г.

Ориз със зеленчуци и свинско | Rice with pork and veggies

Продукти:
250-300 г свинско контра филе
1 и 1/2 ч.ч. ориз
1/2 глава червен лук
1 голям морков
2 с.л. соев сос 
1 с.л. балсамов оцет  
5-6 с.л. зехтин
магданоз

Приготвяне:
В подходящ съд слагаме вода с щипка сол да заври.
Нарязваме на малки парчета свинското месо и го подсушаваме с кухненска хартия.
Нарязваме моркова на лентички и лука на полумесеци.
Измиваме ориза в гевгир под течаща вода за около 1 минута и го слагаме във врящата вода.
В два отделни тигана слагаме за се загряват по 2-3 супени лъжици зехтин.
Докато ориза се вари запържваме на слаб огън в единия тиган зеленчуците и на малко по-силен огън в другия тиган парчетата свинско месо. Запържваме месото до златисто от всички страни и прибавяме соевия сос и балсамовия оцет. Бъркаме за около минута и махаме от огъня. Запържените зеленчуци прибавяме към месото, посоляваме леко тъй като соевия сос е достатъчно солен, и разбъркваме. През това време ориза се е сварил и сме го изплакнали под течаща вода,
след което го прибавяме в топлия тиган със зеленчуците и месото. Сервираме и поръсваме с магданоз.

понеделник, 9 декември 2013 г.

Пухкави мъфини с орехи | Fluffi muffins with walnuts

Продукти за 12 мъфина:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 жълтък
1 яйце
1/2 ч.л. бакпулвер
1ч.ч. пудра захар
100-120 г. орехи
1/2 ч.ч. прясно мляко
65 г много меко масло
2 с.л. какао
1 ванилия 
Приготвяне:
Пресяваме брашното, какаото, захарта и бакпулвера в купа. Разбиваме яйцата в отделен съд. Добавяме разбитите яйца заедно с млякото и ванилията и разбиваме с миксер. Прибавяме и орехите и разбъркваме хубаво. Сипваме си във формичките за мъфини и печем на 190 градуса за около 20 минути.



Идеята от тук
http://culinarywithme.com/archives/32

Тенюрки

Продукти:
250 г Кисело мляко
1 Яйце
1 ч.л. сода за хляб
100 г масло
20-22 с.л. брашно 
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Изсипваме киселото мляко в голяма купа и прибавяме содата. Разбъркваме хубаво и добавяме яйцето. Разбиваме с тел и без да спираме да бъркаме прибавяме на тънка струя половината от разтопеното масло. Прибавяме брашното малко по малко докато разбъркваме с дървена лъжица. Бъркаме докато се образува меко тесто. Омесваме го за кратко с ръце и го разточваме върху набрашнена повърхност до 0.5 см, изрязваме си формички с чаша, нож или каквото друго имаме и ги слагаме върху хартия за печене. Печем на 180 градуса  около 15 мин. или до зачервяване. След като се опекат разтапяме останалото масло и ги намазваме, след което поръсваме обилно с пудра захар.


сряда, 4 декември 2013 г.

Какаов кекс с орехи | Cocoa cake with walnuts

Продукти:
3 яйца
225 г брашно
150 г разтопено масло
1ч.ч. захар
1 ванилия
3/4 пакетче бакпулвер (1 ч.л. с малък връх)
180 г. кисело мляко
около 30 г  какао
орехи или други ядки по избор 

Приготвяне:
Разбиваме с миксер яйцата и захарта до побеляване, прибавяме киселото мляко а след това и разтопеното масло. Пресяваме брашното с ванилията, бакпулвера и какаото и го добавяме към сместа. Разбиваме хубаво и прибавяме орехите. Изсипваме в кексовата форма, покрита с хартия за печене. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути и проверяваме с клечка за зъби.
Много вкусно кексче се получава! 

неделя, 1 декември 2013 г.

Салата с грейпфрут и чеснови крутони | Salad with grapefruit and garlic croutons

Нищо сложно, но... сууупер вкусно.
Аз запържвам чесъна в зехтин и прибавям крутончетата докато станат хрупкави, после в същия тиган запичам семките.
Другите неща си ги нарязвам и накъсвам и ги овкусявам( и с балсамов оцет е много вкусно) и поръсвам отгоре семките и крутоните за да останат хрупкави.