Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

понеделник, 9 декември 2013 г.

Тенюрки

Продукти:
250 г Кисело мляко
1 Яйце
1 ч.л. сода за хляб
100 г масло
20-22 с.л. брашно 
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Изсипваме киселото мляко в голяма купа и прибавяме содата. Разбъркваме хубаво и добавяме яйцето. Разбиваме с тел и без да спираме да бъркаме прибавяме на тънка струя половината от разтопеното масло. Прибавяме брашното малко по малко докато разбъркваме с дървена лъжица. Бъркаме докато се образува меко тесто. Омесваме го за кратко с ръце и го разточваме върху набрашнена повърхност до 0.5 см, изрязваме си формички с чаша, нож или каквото друго имаме и ги слагаме върху хартия за печене. Печем на 180 градуса  около 15 мин. или до зачервяване. След като се опекат разтапяме останалото масло и ги намазваме, след което поръсваме обилно с пудра захар.


1 коментар: