Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

четвъртък, 12 декември 2013 г.

Ориз със зеленчуци и свинско | Rice with pork and veggies

Продукти:
250-300 г свинско контра филе
1 и 1/2 ч.ч. ориз
1/2 глава червен лук
1 голям морков
2 с.л. соев сос 
1 с.л. балсамов оцет  
5-6 с.л. зехтин
магданоз

Приготвяне:
В подходящ съд слагаме вода с щипка сол да заври.
Нарязваме на малки парчета свинското месо и го подсушаваме с кухненска хартия.
Нарязваме моркова на лентички и лука на полумесеци.
Измиваме ориза в гевгир под течаща вода за около 1 минута и го слагаме във врящата вода.
В два отделни тигана слагаме за се загряват по 2-3 супени лъжици зехтин.
Докато ориза се вари запържваме на слаб огън в единия тиган зеленчуците и на малко по-силен огън в другия тиган парчетата свинско месо. Запържваме месото до златисто от всички страни и прибавяме соевия сос и балсамовия оцет. Бъркаме за около минута и махаме от огъня. Запържените зеленчуци прибавяме към месото, посоляваме леко тъй като соевия сос е достатъчно солен, и разбъркваме. През това време ориза се е сварил и сме го изплакнали под течаща вода,
след което го прибавяме в топлия тиган със зеленчуците и месото. Сервираме и поръсваме с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар