Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

петък, 29 ноември 2013 г.

Винен кебап с телешко | Red wine beef stew

Продукти:
около 700 г телешко месо  (джолан в моя случай)
2 големи глави кромид лук
1 голям морков
50-60 мл зехтин - да покрива дъното на тенджерата
20-30 г червен пипер
2 с.л. доматено пюре
1-2 с.л брашно (зависи колко гъсто обичате да е)
около 100-120 мл червено вино
черен пипер
сол
магданоз за поръсване
ориз 1 и 1/2 чаша

Приготвяне:
Почистваме месото и го нарязваме на малки парчета (2-3 см.). Загряваме зехтина в тенджера и слагаме месото да се задушава. Изчакваме да изври водата която се отделя и прибавяме зеленчуците и червения пипер. Разбъркваме добре и изсипваме виното и вода колкото да покрие месото. Вари се и се разбърква от време не време докато месото се свари и стане крехко, ако е необходимо пак добавяме вода. След като се е сварило месото посоляваме на вкус и добавяме черен пипер и доматеното пюре. Брашното се разтваря в малко вода и се изсипва в тенджерата, бъркаме около минута и го махаме от котлона.
Сваряваме ориза в подсолена вода, сервираме и поръсваме с магданоз. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар