Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Ореховки | Walnut cookies


Продукти:
150-200 г смлени орехи
100 г пудра захар
1 ванилия
настъргана лимонова кора или пък портокалова.. каквото ви харесва
2 жълтъка
2 белтъка
30 грама брашно ( ако сместа стане много течна заради това че яйцата са били по-големи, може да сгъстите с малко брашънце)
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол




Приготвяне:
Смесваме орехите със захарта,ванилията, кората от лимон, 2та жълтъка, брашното и бакпулвера и ги разбъркваме добре.

Отделно разбиваме белтъците на сняг с щипка сол.

Прибавяме на порции белтъците към ореховата смес .

С лъжица сипваме по малко количество от сместа върху хартия за печене и печем на 170 градуса докато се зачервят.

След като се извадят от фурната са сравнително меки, но като поизстинат започват да се втвърдяват и стават приятно хрупкави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар