Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Ореховки | Walnut cookies


Продукти:
150-200 г смлени орехи
100 г пудра захар
1 ванилия
настъргана лимонова кора или пък портокалова.. каквото ви харесва
2 жълтъка
2 белтъка
30 грама брашно ( ако сместа стане много течна заради това че яйцата са били по-големи, може да сгъстите с малко брашънце)
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол




Приготвяне:
Смесваме орехите със захарта,ванилията, кората от лимон, 2та жълтъка, брашното и бакпулвера и ги разбъркваме добре.

Отделно разбиваме белтъците на сняг с щипка сол.

Прибавяме на порции белтъците към ореховата смес .

С лъжица сипваме по малко количество от сместа върху хартия за печене и печем на 170 градуса докато се зачервят.

След като се извадят от фурната са сравнително меки, но като поизстинат започват да се втвърдяват и стават приятно хрупкави.

Коментари