Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Шоколадова торта с крем маскарпоне и малини | Chocolate cake with mascarpone cream




Продукти:
150 г захар
180 г брашно
125 г кафява пудра захар
50-60 г какао
1 и 1/4 бакпулвер
1 и 1/4 сода за хляб
щипка сол
2 яйца
70 мл прясно мляко + 70 г заквасена сметана ( разбити до хомогенна течност)
75 мл олио
140 мл прясно горещо кафе


Приготвяне:
Смесваме всички сухи съставки( брашно, двата вида захар, сол, сода, бакпулвер, какао) в купа и ги разбъркваме добре.
В отделен съд разбиваме яйцата прясното мляко със заквасената сметана и олиото и ги прибавяме към сухата смес. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес и прибавяме на тънка струйка горещото кафе. 
Печем в загрята до 180 градуса фурна.

За крема Маскарпоне с малини:
500 г Маскарпоне
200 мл сладкарска сметана
5-6 с.л. пудра захар
замразени малини

Разбиваме сметаната с миксер и прибавяме сиренето а след това и захарта и най-накрая смесваме с малините. За да не се боядиса белия крем малините се замразяват и след разбиването на крема се прибавят директно от фризера и се разбърква внимателно.

След като изстине тортата се разрязва на 2 или 3 блата и се редуват блат, крем. 
http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake - оригиналната рецепта

Коментари

  1. Уау,супер :)
    Хич ме няма в правенето на торти,не знам дали бих могла да направя нещо такова :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :)
      Съвсем не е от сложните торти тази.. още първия път като я правих ми се получи, така че.. go for it :)
      Успех !

      Изтриване

Публикуване на коментар